Vrnjacka Banja Apartmani


Jošanička Banja

Jošanička Banja lokacija i položaj

Jošanička Banja, Zelena vrata Kopaonika, se nalazi na severozapadnoj strani Kopaonika koji je dolinom Jošaničke reke odvojen od severnijeg i nižeg Željina. Od Ibarskog asfaltnog puta i pruge Beograd - Skoplje, Jošanicka Banja je udaljena 10 km.

Jošanička Banja indikacije, lečenje i prevencija bolesti

Banja ima nadmorsku visinu od 550 m, pa nosi osobine i klimatskog lecilišta.

Medicinske indikacije - Voda iz Jošaničke Banje je povoljna za lečenje sledećih oboljenja:

- degenerativna reumatska oboljenja,

- zapaljenska reumatska oboljenja,

- stanja nakon povreda i korektivnih operativnih zahvata,

- oboljenje mišića,

- lumbago isijas,

- ženske bolesti,

- hiperacidni gastritis,

- ekcemi i psorizaje,

- prevencije karijesa i dr.

Jošanička Banja prirodni lekoviti faktori i lekovita svojstva

Jošanička Banja se ubraja medju balneološka naselja sa najtoplijom vodom sto joj uz podneblje, blizinu prometnih saobraćajnica i Kopaonika omogućuje dobru turističku ponudu.

Jošanicka Banja ima pet izvora sa obiljem vrele vode. Glavni izvor daje 7 l/s temperature 77 oC. Ostali izvori su različitog kapaciteta i temperature izmedju 36 C i 75 C. Prema analizi, mineralna voda sadrži najviše natrijuma, kalijuma i kalcijuma, kao i hidrokarbonate, sulfate i fluor. Ova voda se može koristiti i za piće. Voda iz glavnog izvora u Jošanickoj Banji se može koristiti u lekovite svrhe samostalno, ili u kombinaciji sa fizikalnim terapijama u programu prevencije, lečenja i medicinske rehabilitacije kao i u kombinaciji sa medikamentima. Ona može da se koristi za hidroterapiju putem kupanja, plivanja, tuširanja, podvodnih masaža, a naročito je povoljna za sve oblike hidro-kineziterapije.

Jošanička Banja prirodne lepote

Jošanička Banja i njena okolina su bogate zelenilom i šumama u kojima dominira "Banjski borjak" koji predstavlja deo prirode posebne vrednosti, naročito za zdravstvene i rekreativne potrebe.

Jošanička Banja privatni smeštaj, hoteli, vile, apartmani

U Jošaničkoj Banji u izgradnji je hotel visoke B kategorije kapaciteta 370 ležaja koji će pored smeštajnog dela imati i bogati banjsko rekreativni sadržaj, sa otvorenim i zatvorenim bazenima i odgovarajućim sportskim terenima.