Vrnjacka Banja Apartmani


Ribarska Banja

Ribarska Banja lokacija i položaj

Ribarska Banja se nalazi na 200km južno od Beograda u Rasinskom okrugu. Ribarska Banja je smeštena u centralnoj Srbiji na severoistočnim obroncima Velikog Jastrepca, u klisurastom delu Ribarske reke koji se tu formira kao Banjska reka. Okružena je gustom šumom sa uvek svežim i čistim vazduhom, pa se može nazvati i vazdušnom banjom. Nalazi se na nadmorskoj visini od 540 m. Udaljena je od Kruševca oko 35km, a od Beograda 200km. Povezana je železničkom prugom i autoputem Beograd-Niš kod Đunisa i Deligrada.

Ribarska Banja indikacije, lečenje i prevencija bolesti


Stanja posle koštanih preloma, stanja posle operacije na kostima, kontrakture zglobova, deformacije kičmenog stuba, posttraumatska i postoperativna pareza, pareze nerava, hemiplegije, hemipareze. Lečenje se obavlja u Specijalnoj bolnici "Ribarska Banja".

Ribarska Banja prirodni lekoviti faktori i lekovita svojstva


U Ribarskoj Banji postoje 6 izvora mineralne vode, temperature od 38 do 42*C, a zbog gustih šuma i čistog vazduha ima karakteristike klimatskog mesta.
Ribarska Banja

Ribarska Banja manastiri, crkve, kulturno-istorijski spomenici


Okolina banje je bogata spomenicima kulture iz raznih perioda istorije. Organizuju se izleti do Niša i Kruševca, gradova sa bogatim istorijskim nasledem. Tu su i manastiri Ljubostinja, Veluće, Kalenić itd.

Ribarska Banja prirodne lepote

Ribarska Banja se nalazi u području veoma bujne vegetacije i čistig vazduha. U neposrednoj blizini je i šumovita planina Jastrebac. Prirodne lepote ove Banje, dobre saobraćajne veze i blagotvorno dejstvo termalnih voda, svrstavaju je u naše vodeće Banje. Njeno postojanje vezuje se još za antičko doba, a predpostavlja se da su ove tople vode koristili rimski legionari, a u srednjem veku i srpska vlastela.

Ribarska Banja sportsko-rekreativni sadržaji

U Ribarskoj Banji postoji dvorana u kojoj se održavaju raznovrsne rekreativno zabavne priredbe.

Ribarska Banja privatni smeštaj, hoteli, vile, apartmani

SPECIJALNA BOLNICA ZA KOŠTANO-ZGLOBNA I DEGENERATIVNA OBOLJENJA "RIBARSKA BANJA"

37205 Ribarska Banja

Tel/fax: 037- 865-120 ; 865 -270 i 865-262
Ribarska Banja Smestaj

Ribarska Banja slike

Vila Srbija Ribarska banja Ribarska banja Ribarska banja Ribarska banja Ribarska banja Ribarska banja