Vrnjacka Banja Apartmani


Banja Koviljača

Banja Koviljača lokacija i položajBanja Koviljača se nalazi 142 km jugozapadno od Beograda, a od Loznice je udaljena 6 km i nalazi se u regionu Podrinja u zapadnoj Srbiji. Smeštena je na desnoj obali reke Drine, ispod planine Gučevo, na nadmorskoj visini od 125 m. Do Banje Koviljače se dolazi magistralnim putem Ruma-Šabac-Loznica.
Banja Koviljača mapa

Banja Koviljača indikacije, lečenje i prevencija bolestiU banji se leče:
* reumatična oboljenja,
* degenerativne promene zglobova i kičmenog stuba
* diskus herniju i stanja nakon operacije diskus hernije
* osteoporozu
* posttraumatska stanja gornjih i donjih ekstremiteta i kičmenog stuba
* lakša oštećenja centralnog nervnog sistema
* lezije perifernih nerava
* mišićna oboljenja
* pojedina ginekološka i kožna oboljenja
* sterilitet
* limfedem

Banja Koviljača prirodni lekoviti faktori i lekovita svojstvaPrirodni lekoviti faktori Banje koviljače su:
Termomineralna voda i peloid Banje Koviljače. Termomineralna voda, koja se koristi u terapijske svrhe u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju - Banja Koviljača, na osnovu terenskih i kompletnih fizičko – hemijskih ispitivanja, pripada kategoriji natrijum – kalcijum – hidrokarbonatnih hipotermi. Primenjuje se u vidu: kupanja ( lokalnog ili opšteg ) i orošavanja.

Banja Koviljača manastiri, crkve, kulturno-istorijski spomeniciOkolina Banje je veoma bogata kulturno-istorijskim spomenicima. U samoj Banji se nalazi “Koviljkin grad” (arheološki ostaci Rimskog grada), a nedaleko na planini Cer se nalaze takođe utvrđenja starih gradova Kosanin i Trojanov grad. Blizu Banje Koviljače je Tršić, rodno mesto Vuka Stefanovića Karadžića. Tu je i manastir Tronoša, u kome je smešten "Muzej ranog Vukovog školovanja", u ovom manastiru se Vuk učio pismenosti.

Banja Koviljača prirodne lepote

Banja ima lepo uređen park pogodan za šetnje i rekreaciju. Na reci Drini postoji lepo sređeni prostori za ribolov, u blizini je izletište Gučevo, gde će te uživati u lepotama ovog predivnog predela Srbije.

Banja Koviljača sportsko-rekreativni sadržajiTereni za male sportove, plaže na Drini, pogodnje za kupanje...

Banja Koviljača privatni smeštaj, hoteli, vile, apartmaniSmeštaj u Banji Koviljači

Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja Koviljača
HTP "Banja Koviljača"
Hotel "Podrinje" (**)
Hotel "Gučevo"

Banja Koviljača slike

Banja Koviljaca fontana kraljeva kada Banja Koviljaca Banja Koviljaca kupatilo Banja Koviljaca park Banja Koviljača Banja Koviljača Banja Koviljača