Vrnjacka Banja Apartmani


Ovčanska Banja

Ovčanska Banja lokacija i položaj

Ovčanska Banja se nalazi u Vojvodini u naselju Ovča prigradsko naselje Beograda (Opština Palilula). Nalazi se na levoj strani Dunava u Banatu. Smeštena je na nadmorskoj visini od 90 m. Udaljena je 11 km od centra Beograda, od Pančeva 8 km i na 2 km od ovčanskog puta. Banja je dobro povezana gradskim linijama i Beovozom koji prolazi kroz naselje. Krajem osamdesetih godina 20 veka sasvim slučajno tražeći naftu preduzeće Geosonda probušilo je na ovom mestu rupu, i iz nje je počela da ističe slana sumporna voda.

Ovčanska Banja indikacije, lečenje i prevencija bolesti

U Ovčanskoj Banji se leče sledeće bolesti:

oboljenja vena, reuma, išijas, slabovidost…

Ovčanska Banja prirodni lekoviti faktori i lekovita svojstva

U Ovčanskoj Banji preovlađuje umereno kontinentalna klima. Voda je pojačano mineralizovana i nalazi se na dubini od više stotina metara. U vodi ima oko 28 različitih minerala. Šest puta je slanija od morske vode. Lečenje se obavlja lekovitim blatom i vodom.

Ovčanska Banja manastiri, crkve, kulturno-istorijski spomeniciNa 11 km od Banje je Beograd koji nudi bogat kulturni I istorijski sadržaj, kao i dobar dnevni I noćni provod. U Beogradu možete posetiti preko 20 muzeja i 10 pozorišta, kao i nacionalni park Kalemegdan, kupalište Adu Ciganliju…