Vrnjacka Banja Apartmani


Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja lokacija i položaj

Vrnjačka Banja je udaljena oko 200km južno od Beograda. Nalazi se u severnoj podgorini planine Goč, na oko 325m nadmorske visine, u dolinama i dolinskim stranama Lipovačke i Vrnjačke reke, desne pritoke Zapadne Morave. Klima je tipično kontinentalna sa prosečnom godišnjom teperaturom 10,5°C, a srednja letnja 20°C i 764mm vodenog taloga. U Vrnjačkoj Banji se nalaze izvorišta desetak mineralnih i termomineralnih voda različitih hemijskih i fizičkih osobina. Preko 100 godina Vrnjačka Banja neguje turističku, ali i lečilišnu funkciju.
Vrnjačka Banja mapa i način dolaska

Vrnjačka Banja indikacije, lečenje i prevencija bolesti

Vrnjacka Banja leči sledeće bolesti:
1. šećernu bolest
2. stanje posle preležane zarazne žutice
3. hroničnog zapaljenje creva i želuca
4. bolest žučne kese i žučnih puteva
5. čira u želucu i dvanaestopalačnom crevu
6. bolest bubrežne karlice, mokraćne bešike i mokraćnih puteva i drugih bolesti

Vrnjačka Banja prirodni lekoviti faktori i lekovita svojstva

Najstarija i najpoznatija voda u Vrnjačkoj Banji je Topla voda. Topla voda se nalazi u samom centru Vrnjačke Banje. Voda sa ovog mineralnog izvora je bezbojna, prozračna, bogata natrijum hidrokarbonatom, prijatnog je ukusa i svi je rado piju. Temperatura lekovite vode je 36,5° C i koristi se za balneološku terapiju.
Mineralna voda Snežnik sadrži natrijum, kalijum, magnezijum, hidrkarbonata. Mineralna voda sa izvora Snežnik ima temperaturu od 16,8° C, i koristi se za balneološku terapiju.
Mineralni izvor Slatina nalazi se u zoni Lipovačke reke. Lekovita voda sa ovog izvora je žuta i slabo mutna i najviše sadrži natrijum hidrokarbonata. Temperatura vode na izvoru Slatina je 14° C i pogodna je za balneološku terapiju.
Mineralna voda sa izvorišta Jezero je slabo žuta i prozračna i bogata je natrijum karbonatom. Vrlo je pitka jer je slabo mineralizovana.Temperatura mineralne vode na izvoru Jezero je 25,5° C i pogodna je za balneološku terapiju.

Vrnjačka Banja manastiri, crkve, kulturno-istorijski spomeniciU blizini Vrnjačke Banje se nalaze mnogobrojni spomenici kulture: manastiri Studenica, Žiča, Gradac, Djurdjevi Stupovi, Sopoćani, Ljubostinja, Kalenić, Veluce, zatim utvrdenja Maglić, Ras, Brvenik itd. Banja je poznata po mnogobrojnim kulturnim priredbama u okviru Vrnjačkog kulturnog leta.

Vrnjačka Banja prirodne lepote

Vrnjačka banja ima lepo uredjen centar za šetnju, uredjene parkove, planina Goč sa ski stazama a najlepše je noćna vožnja.
Vrnjačka Banja pored šetališta, poseduje čuvene parkove koji datiraju iz 19 veka. Ako želite dugačke šetnje, pravo uživanje u prirodi tu je i Planina Goč udaljena svega 11km od centra Vrnjačke Banje. Ova planina sa svojom čistim vazduhom povoljno utiče na anemične osobe, jačanje metabolizma i nervnog sistem, a takođe je dobra za rekreaciju i treniranje. Najviše privlači ljubitelje zimskih sportova.

Za ljubitelje sportskog ribolova uređene su Podunavačke bare (10 km) na Zapadnoj Moravi gde se i održavaju velika sportska takmičenja. Postoje i idealni uslovi za bavljenje lovom u uređenom lovištu na Goču.

Vrnjačka Banja sportsko-rekreativni sadržaji

Vrnjačka Banja ima bogate sportske sadržaje kao što su: tri travnata fudbalska terena, atletska staza, kuglana, stoni tenis, bodi bilding, tereni za male sportove (košarka, odbojka, rukomet, tenis), mogućnost vožnje bicikla, otvoreni i zatvoreni bazeni…

Vrnjačka Banja, ima sve više gostiju koji dolaze na sportske pripreme, igre i rekreaciju. Sportsko rekreacioni centar "Raj" sa tri travnata terena (fudbalska) jedan je od značajnijih objekata u Vrnjačkoj Banji.

Jedan od značajnijih objekata je sportska hala koja ispunjava uslove za sve sportove u dvorani kao što su: košarka, odbojka, rukomet, borilački sportovi, stoni tenis, mali fudbal, bodi bilding itd. Takođe su tu i mali sportski tereni na otvorenom kao i zatvoreni bazeni i otvoreni olimpijski bazen. Bazeni ispunjavaju kriterijume za sve vrste vodenih sportova.

Vrnjačka Banja privatni smeštaj, hoteli, vile, apartmani

U najlepšoj banji Srbije Vrnjačkoj Banji, ima jako puno kvalitetnog privatnog smeštaja. Na sledećim web lokacijam se možete detaljno informisati ako želite da provedete svoj odmor.
evrnjackabanja.com
www.vrnjacka-banja.co.rs
apartmanivrnjackabanja.rs
www.vilalenka2.com
vrnjackabanjahoteli.rs

------------------------------------------------------------------------
Hotel "Breza" l. Banjska promenada, tel. 612-400, fax 612-401

Hotel "Fontana" ul. Cara Dusana, tel. 612-153, 612-154

Hotel "Novi Merkur" Bulevar Srpskih Ratnika, tel. 611-625, 6111-626

Hotel "Sneznik" ul. Vrnjacka 35 Tel/fax: 036 616-150

Hotel "Sloboda" ul. Banjska promenada, tel. 612-350, 612-040

Hotel "Stari Merkur" Bulevar Srpskih Ratnika, tel. 611-625, 611-626

Vrnjačka Banja naša preporuka privatnog smeštaja


www.vrnjacka-banja.org - privatni smestaj Vrnjačka Banja
smestajvrnjackabanja.rs
vrnjackabanjaprivatnismestaj.com

Vrnjačka Banja slike

Vrnjačka Banja Vila Lenja 2 Vrnjačka Banja razglednica Vrnjačka Banja vrabac Vrnjačka Banja Vrnjačka Banja Vrnjačka Banja