Vrnjacka Banja Apartmani


Banja Vrujci

Banja Vrujci lokacija i položaj


Banja Vrujci se nalazi u severozapadnoj Srbiji u slivu reke Kolubare, u valjevskoj Podgorini. Do Banje Vrujci se dolazi preko ibarske magistrale, putem Beograd-Valjevo. Na samo 92km od Beograda. Banja Vrujci smeštena kod sela Gornje Toplice blizu Mionice u Kolubarskom okrugu. Banja Vrujci ima blagu umereno-kontinentalnu klimu i leže na nadmorskoj visini od 179 do 252 m.

Banja Vrujci indikacije, lečenje i prevencija bolesti

Banja Vrujci leči: reumatizam, ginekološka oboljenja, malokrvnost, kamen u bubregu i mokraćnim putevima, kožna oboljenja, brze zarastanje rana, oboljenja očiju.

Banja Vrujci prirodni lekoviti faktori i lekovita svojstva

U Banji Vrujci se nalazi 6 izvora mineralne vode (26°C do 27°C) i lekovito blato.
Termalne vode u Banji Vrujci su niskomineralne, zemnoalkalne, hipoterme (26 -27°C). Voda je hidrokarbonatno-kalcijsko magnezijskog tipa, male mineralizacije. Izdašnost vode varira od 80 do 470l/s. Vrujci se po izdašnosti izvora ubrajaju u vodeće Banje Srbije. Mineralna voda se koristi za kupanje i piće, a pored vode postoji i lekovito blato koje se koristi u vidu obloga. Rehabilitacioni centar pruža kompletan zdravstveni tretman: hidroterapiju ,kinezi terapiju, elektroterapiju i terapiju blatom.

Banja Vrujci manastiri, crkve, kulturno-istorijski spomenici

U blizini Banje se nalazi: Kameni most, manastiri Bogovodja u selu Struganik, nadomak banje je rodna kuća Živojina Mišića, Crkva Sv. Vaznešenja iz 19. veka...

Banja Vrujci prirodne lepote

Okolina sa svojim prirodnim lepotama veoma je živopisna i najbolje se može upoznati i doživeti u šetnjama uređenim trim stazama. Banja Vrujci i njena okolina geografski pripadaju srcu Srbije, a po atmfosferi, klimi i ambijentu pružaju mir, opuštenost i zdravlje koji su idealni za aktivni odmor i rekreaciju, koje u gradskim sredinama teško možete naći.

Banja Vrujci sportsko-rekreativni sadržaji

Od sportsko-rekreativnog sadržaja, Banja Vrujci se može pohvaliti sa kompleksom bazena koje u toku leta odnosno turističke sezone, poseti dnevno preko 1500 kupača i turista.
Valjevske planine pružaju izuzetne uslove za lov, a reke Toplica, Kolubara i Lepenica su omiljene za sportski ribolov.

Banja Vrujci privatni smeštaj, hoteli, vile, apartmani

Banja Vrujci

- Hotel "Vrujci"(***) Telefon: 011/32 32 179, 011/33 49 151

Hotel „Vrujci“ ima zatvoreni i tri otvorena bazena sa lekovitom vodom, teretanu, đakuzi, saunu, trim kabinet, fudbalske terene, teniske i terene za male sportove, što Banju Vrujci čini pogodnom za pripreme sportista.

Banja Vrujci slike

Bazeni u Banja Vrujci Česma u Banja Vrujci Crkva u Banja Vrujci Plato ispred hotela u Banja Vrujci Prva Nova Banja Hotelski bazen u Banja Vrujci