Vrnjacka Banja Apartmani

Vesti iz banja u SrbijiBanja Vrujci krcata

Banja Vrujci, 17.08.2009

Banja Vrujci krcataNa kompleks bazena Prve nove banje svakodnevno se sjati 1.500 posetilaca.

Banja Vrujci u ove letnje dane vrvi od posetilaca. Do kraja godine biće otvoren banjski kompleks Prve nove banje u Srbiji. U iščekivanju da majstori završe radove na objektu, u Prvoj novoj banji za turiste su otvorili pet bazena, a prvi u Srbiji uveli su masažu tela malinom, lubenicom i šljivom.

Tvorac Prve nove banje je profesor dr Milisav Čutović, začetnik zlatiborske „Čigote". U Vrujce je došao pre devet godina s namerom da napravi jedinstveni spa-centar u Srbiji. Kroz Prvu novu banju u Vrujcima svakodnevno prođe oko 1.500 turista. Dolaze iz raznih krajeva, najviše iz Beograda, Vojvodine i okolnih mesta. Svaki kutak na 1,5 hektara na kojima se prostiru bazeni sa pratećim sadržajima ispunjen je do poslednjeg mesta.
U velnes centru turiste očekuje i masaža voćem.

- Pored masaže eteričnim uljima, uveli smo masažu tela malinom i to prvi u Srbiji, a kasnije su to prihvatili elitniji saloni u Beogradu. Malina je antioksidant, dobra je u preventivi kancerogenih bolesti, tako da smo to iskoristili da preko kože pomognemo našim klijentima da se oslobode štetnih materija. Slično je sa lubenicom i šljivom, jer i one sadrže dragocene sastojke koje veoma prijaju koži - ispričala je Dušanka Urošević, rukovodilac velnes centra. U knjizi utisaka upisano je bezbroj pohvala na račun uvedenih novina.

Tretman lekovitim blatom

- Voće iseckamo na sitne kockice i onda pomešamo sa gelom za masažu. Ukoliko je koža suva, dodaje se i ulje za masažu. Onda se ta smesa utrljava po celom telu. Sada se najviše traži šljiva, a voće kojim radimo kupujemo kod ovdašnjih seljaka - priča Dušanka. Masažu voćem ove godine su probali i gosti iz Francuske i Švajcarske.
Za kozmetičke tretmane koriste se isključivo proizvodi Prve nove banje, napravljeni u saradnji sa Institutom „Josif Pančić". Čitava kolekcija namenjena je zaštiti tela od sunca, a mleka i ulja su napravljena od vrujačke izvorske vode i bilja ubranog na Rajcu i Divčibarama.
Posetioci Prve nove banje, kupovinom ulaznice, dobijaju priliku da uživaju i u lekovitom blatu u specijalnoj kaci.
- Blato ima višestruku primenu, a najčešće ga koriste ljudi koji imaju koštane probleme, jer ih oslobađa bola. Blato veoma dobro deluje na kožu, jer predstavlja jednu vrstu pilinga, pa je nakon tretmana koža glatka i nežna. Preporuka je da se blato drži 20 minuta - kaže Dušanka Urošević.

Cene u Prvoj Novoj Banji (u dinarima)

Celodnevna karta za bazen.....300,oo
Ležaljke..........100,oo
Suncobrani.......100,oo
Masaža tela voćem (1 sat)......1.400 dinara

Cene pića (u dinarima)

Kafa........80,oo
Mineralna voda......80,oo
„koka-kola"...........110,oo
Negazirani sokovi.......110,oo
Pivo.......120,oo

 

 

Autor: BanjaVrujci.info
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25