Vrnjacka Banja Apartmani

Vesti iz banja u SrbijiVikend putovanje po Vojvodini uz Rent a car Beograd

,

 

Rent a car agencija iz Beograda predlaže svojim sadašnjim i budućim korisnicima gde da provedu neradne dane. Sada Vam predočavamo koja mesta u Vojvodini bi bilo idealno da posetite. Budući da je leto na pragu, bilo bi dobro zaputiti se u neko od čuvenih kupališta ili u neku od unikatnih turističkih mesta.

*Novi Sad*

Prestonica Vojvodine, poznat i kao Srpska Atina. Lokacija Novog Sada je obala reke Dunav. Reč je o kulturnom centru sa mnogobrojnim događajima. Baš u Novom Sadu održava se najpoznatiji muzički festival Jugoistočne Evrope - Exit, na koji dolaze poštovaoci iz celog regiona. Osim navedenog, ovaj grad se može pohvaliti i brojnim znamenitostima (jedan od primera je Petrovaradinska tvrđava), bogatom istorijom, kulturnim manifestacijama,mestima za izlaske i provod. Razdaljina od Beograda je 75 kilometara.

*Petrolend*

Reč je o do sada najvećoj napravljenoj turističko - zabavnoj atrakciji u našoj zemlji, koji se prostire na čak 20 hektara. Osim toga, ovo je i najsavremeniji akva - park na čitavom Balkanu. Obližnji grad je Novi Sad, a od Beograda ga deli 120 kilometara, a ista je razdaljina i od mađarske granice, a svega 20 kilometara od granice sa Republikom Hrvatskom. Vodeni zamak, tobogani pomoću kojih se spušta u vodu, čak 6 bazena. Ima zabavnih programa predviđenih kako deci, tako i starijima. Petrolend je zaštitni znak Bačkog Petrovca, na razdaljini približnoj 80 kilometara od Beograda. Zaista je poseban u unikatan u ovom području naše zemlje. Idealni porodični odmor i razonoda, neretko obogaćen i muzikom, animatorima i slično.

*Belocrkvanska jezera*

Lokacija Bele crkve je Banat, približno 100 kilometara u istočnom smeru od glavnog grada Srbije. Pored grada ima više jezera, od kojih u najposećenija spadaju Šljunkara, Glavno, Vračevgajsko. Ovim jezerima stanovnici Banata se sa pravom ponose. Bela crkva se može pohvaliti i gradskim muzejom i mnogim drugim znamenitostima vrednim pažnje. *Vojvođanski zamkovi* Na teritoriji Vojvodine postoji preko 80 kaštela, potrudite se da posetite makar neke od njih. Sokolac, Kuplin, Fantast, Ečka kaštel su nazivi nekih od dvoraca. Neki od njih u današnje vreme posluju kao hoteli, a neki kao muzeji. Poseta ovakvim znamenitostima je uvek nezaboravno iskustvo.

*Grožđebal*

U prvim danima septembra, u pojedinim sremskim i banatskim gradovima održavaju se manifestacije u branju grožđa, zvani grožđebali. Ako volite vino i dobru zabavu, posetite jedno od ovih dešavanja. Po pohvalama se naročito izdvajaju vršački i sremsko - karlovački grožđebali.

*Palićko jezero*

Palićko jezero nesumnjivo spada u najposećenije turističke lokacije u Vojvodini. Reč je o parku prirode na razdaljini 8 kilometara od Subotice i važi za prelepu oazu za sve goste, od najmlađih do najstarijih. Broj atrakcija je velik, savetujemo posetu neke od 3 odvojene plaže, a bilo bi lepo posetiti i zoološki vrt.

*Salaši*

Posetite neki od slikovitih salaša u Vojvodini. Opustite se uz muziku tamburica i ne propustite da se počastite vojvođanskim specijalitetima, budući da su žene u Vojvodini poznate kao odlične kuvarice. Eto, lepote Vojvodine su zaista brojne. Zakažite najam automobila u Beogradskoj rent a car agenciji po najnižoj ceni u Srbiji i krenite na putovanje.

Autor:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25