Vrnjacka Banja Apartmani

Vesti iz banja u SrbijiRAZVOJ SOKOBANJE

Sokobanja, 01.10.2209

 Marija Zikic, Dimitrije Lukic, Mirjana Stankovic Prezentacijom Strateškog plana za razvoj sokobanjske opštine, građanima Sokobanje, u narednih pet godina i javnom raspravom, poslednjeg dana septembra, okončano je višemesečno  analiziranje kojima od mnogih problema i potreba banje pod Ozrenom, dati prednost i izraditi planove koji treba da se realizuju u narednom petogodišnjem periodu.
     Komisija za strateško planiranje, iz Zaječara, je nakon sprovedenih mnogih analiza i sugestija iz opštine Sokobanja, izdvojila četiri opšta cilja razvoja zajednice za predstojeći petogodišnji period: 1. razvoj turizma, 2. razvoj poljoprivrede i ruralni razvoj, 3. razvoj komunalne infrastrukture i 4. razvoj malih i srednjih preduzeća. Kada je razvoj turizma u pitanju,  akcenat će biti na razvoju Banje Jošanice i zadobijanju statusa banje i razvoju seoskog turizma. Što se Sokobanje tiče, planirana je izgradnja novih hotela i razvoj kongresnog turizma.
     Javna rasprava je održana u sredu, 30. septembra, u sali iznad Vatrogasnog društva i nekoliko dana je najavljivana preko javnih glasila i porazno deluje podatak da je nečem od opšteg značaja prisustvovalo samo desetak građana Sokobanje. Javnu raspravu je otvorio predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije Lukić, a  plan strateškog razvoja Sokobanje građanima su predstavili Mirjana Stanković, predsednik UO DCG, iz Zaječara i  Marija Žikić, koordinator kancelarije  za ekonomski razvoj Sokobanje, iz Sokobanje. Da li to građane opštine Sokobanja ne interesuje budućnost, kako njihova, tako i njihovih potomaka? Ili nemaju viziju budućnosti i volje da je izgrađuju? To može da se dogodi, inspiracija nekad presuši, ali to ne bi trebalo da spreči građane da poslušaju one koji imaju viziju i prave planove za NJIHOVU budućnost!


 

Autor: Vladimir S.Putnik
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25